Sunday, February 8, 2015

Puhutaampas sitten säästä




Se on täällä sellainen, että katsot ikkunasta ulos. Ihastelet aurinkoa ja päätät lähteä sunnuntaikävelylle, kameran kanssa tietysti. Pääset satamaan asti ja tuuli yltyy ja yltyy. Siinä vaiheessa, kun saavutat meren, on täysi myrsky jo päällä. Aallot on niin isoja, että Lopapeysalla ja farkuin varustautunut puolituristi on hetkessä uitettu. Kameran linssin läpi on turha katsoakaan. Onhan ne hienoja, mutta kylmä iskee melko äkkiä. Sisälle päästyä laitoin heti viestiä kaverille, että nyt siellä on niitä aaltoja, mitä olet odottanut. Ikkunasta ulos vilkaisu kertoo, että eipäs ole. Aurinko paistaa taas täydeltä taivaalta. Säällä on täällä kiire matkoihinsa, paikoilleen ei ehdi jäädä.

Kuivattelevan pelastaa sunnuntaina avoinna olevat kahvilat; jos siis löytää istumapaikan. Perheet ovat paikalla joukoittain. Toisaalta huono vaihtoehto ei ole mennä lämmittelemään poreammeille. Tein kaiken varalta molemmat. Tänään tunsin ensimmäistä kertaa olevani myös edes hieman paikallinen, kun turisti kysyi suuntaohjeita ja osasin ne jopa antaa. Lausuin asiantuntevasti katujen nimet ja myhäilin mielessäni sille, että minua luultiin nyt ihan varmasti islantilaiseksi.

Tänä lauantaina oli tarkoitus mennä laskettelemaan. Suunnitelmat haihtuivat perjantai-illan myrskyn myötä, kun ikkunasta näki vain valkoista. Aloin vahvasti epäillä koko hiihtokeskuksen olemassaoloa sen iltaisen myrskyn jälkeen. Kaiketi vahinkoja korjailtiin koko lauantai, sillä Hliđarfjellin sivut ilmoittivat paikan olevan kiinni koko päivän. Tänään lumet sulivat pois. Pihalla pystyi kulkemaan pelkässä villapaidassa. Tuntuu, että Islannin vuodenajat eivät vaihdu kuukaudesta riippuen. Ne vaihtelevat ihan miten itse haluavat.

Viime viikon tentit on tehty ja ensi viikon voi ottaa hieman rennommin, vaikka deadlinien lista näyttää edelleen pitkältä. Tehtävä kerrallaan, päivä kerrallaan, sellaista on elämä täällä. Onneksi jokaisen pieleen menneen suunnitelman tilalle löytyy varasuunnitelma. Laskettelu korvattiin yhdessä tehdyllä intialaisella ruualla ja elokuvalla. Keskiviikkona lumien on luvattu tulevan takaisin, joten uusi yritys rinteeseen on perjantaina. Ehkä.



The Bravest bird having a swim in a storm.








2 comments:

  1. Vitsi miten hieno tuo eka kuva! Pitäs kyllä pian lähtee käymäs pohjoses.

    ps. heh mäki oon saanu leikkiä pikkuisen paikallista, kun neuvoin turistia bussien kanssa. Elämän pieniä iloja :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo paikallisen leikkiminen on yllättävän kivaa.:D Akureyri on tosi kaunis, tää vuono on kaunis joka säällä! Eilen tuli sekin todistettua tuossa yllätysmyrskyssä... kameran puolesta sai kyllä pelätä jonku verran. Onneksi ei kastunu ainakaa liikaa. :P

      Delete